Premier Marokko verdubbelt rijkdom tijdens coronapandemie

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft een nieuwe lijst van rijkste mensen ter wereld gepubliceerd.

De Marokkaanse premier en vriend van de koning, Aziz Akhannouch, is een van de 2.000 miljardairs wiens namen op de lijst van Forbes staan.

Met twee miljard dollar aan officieel vermogen staat Akhannouch op plek 1.513 wereldwijd en 13 in het Afrikaans continent.

Uit de cijfers die Forbes heeft gepubliceerd blijkt dat de vriend van Mohamed 6 zijn rijkdom heeft verdubbeld in de afgelopen twee jaar.

Akhannouch was jarenlang minister van Landbouw en Visserij voordat hij vorig jaar premier werd. Aziz Akhannouch is de meerderheidsaandeelhouder van Akwa Group, een miljardenconglomeraat opgericht door zijn vader en een partner, Ahmed Wakrim, in 1932.

Akwa Group is voornamelijk actief in de olie- en gasindustrie, maar ook in de sectoren telecommunicatie, toerisme, hotels en onroerend goed. Via Maghreb Oxygene verkoopt hij ook zuurstofflessen aan onder meer coronapatiënten.

Akhannouch, die zich zelf verrijkt, oogst vaak kritiek van de bevolking, vooral op sociale media. In 2018 werden zijn Afriquia tankstations geboycot door het volk.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.