President Guinee tegen elftal: ‘Afrika Cup winnen of ons geld terugbetalen’

De interim-president van Guinee, kolonel Mamady Doumbouya, heeft de spelers van het nationale team opgedragen de Afrika Cup te winnen of al het geld dat in het elftal is geïnvesteerd terug te betalen.

Guinee doet voor de 13e keer mee aan de Afrika Cup dat van 9 januari tot en met 6 februari wordt gehouden in Kameroen. Het elftal wordt geleid door Liverpool-ster Naby Keita en staat in groep B samen met Senegal, Malawi en Zimbabwe.

Guinee heeft de beker nog nooit gewonnen. Bij het vertrek van het elftal richting Kameroen zei de interim-president tijdens een afscheidsbijeenkomst met het team: ‘De beker, of je vergoedt het geld dat in je is geïnvesteerd’.

Veel dictatoriale regimes investeren enorm in voetbal om populariteit te winnen bij de bevolking. In het geval van het Allawitisch koninkrijk worden spelers uit Europa omgekocht met geld, hotels en privileges om voor het Allawitisch team uit te komen. Dezelfde spelers moeten op sociale media ook de Allawitische monarchen verheerlijken om ze populair te maken bij hun aanhang.

Lees ook: Romain Molina: Lekjaa doet wat hij wil binnen uiterst corrupt CAF

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.