Pro-Makhzen Frans parlementslid veroordeeld voor geweld

Frans parlementslid M’jid El Guerrab is vandaag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en twee jaar ongeschiktheid voor zijn geweld tegen de socialistische leider Boris Faure. Zijn gevangenisstraf wordt omgezet in huisarrest met elektronisch toezicht.

El Guerrab viel in 2017 Boris Faure aan met een helm. Het slachtoffer raakte in coma en werd geopereerd aan zijn hoofd. Boris Faure heeft opgelucht gereageerd en ziet het vonnis als erkenning voor zijn leed.

M’jid El Guerrab is lid van de politieke partij van de Franse president Emmanuel Macron. Hij werd verkozen in het Frans parlement als vertegenwoordiger van de Franse diaspora in Noord- en West-Afrika.

M’jid El Guerrab is vaker te gast bij de Allawiet Mohamed 6. Hij wordt gezien als een felle verdediger van de belangen van de Allawieten in Frankrijk. Samen met andere leden van de Marokkaanse lange arm in Frankrijk proberen ze onder meer om een Frans consulaat te openen in de Westelijke Sahara.

M’jid El Guerrab was een van de ‘internationale waarnemers’ die vol lof spraken over de schijnverkiezingen vorig jaar in Marokko. De belangenbehartiger van de Makhzen sprak met geen woord over de corruptie en diefstal van stembussen.

Prominente leden van het kliekje van M’jid El Guerrab zijn Najat Belkacem, die een prijs kreeg van Ahmed Aboutaleb, en Rachida Dati die vervolgd wordt door de Franse autoriteiten voor corruptie.

Lees ook:

Lange arm Rabat belemmert debat over Pegasus-affaire in Frankrijk

Voormalig Frans presidentskandidaat doelwit van spionage met Pegasus, waarschijnlijk door Marokko

Marokko wil islamitische instellingen in Frankrijk controleren, spionnen ontmaskerd

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.