Prostituees in hechtenis en Europese klanten vrijgelaten in Marrakech

De Marokkaanse gendarme heeft vandaag een inval gedaan in een villa in Ouled Hassoun in de buurt van Marrakech. In de villa, dat eigendom is van een Europeaan, werden drie Europeanen en vier Marokkaanse studentes gearresteerd terwijl ze drugs en alcohol nuttigen.

De studentes zijn prostituees die naar de villa zijn gehaald door de Europese klanten. De gendarme heeft besloten de vier vrouwen in voorlopige hechtenis te plaatsen. De drie Europeanen mochten naar huis in afwachting van hun zaak, aldus Achkayen.

Het is niet de eerste keer dat buitenlandse sekstoeristen worden vrijgelaten terwijl de vrouwen moeten vastzitten. In april dit jaar werden 32 Marokkaanse vrouwen berecht voor een orgie met buitenlandse sekstoeristen. De laatsten mochten na het verhoor weer naar huis in afwachting van hun zaak, dit gebruikten zij echter om Marokko te verlaten en daarmee te ontkomen aan hun straf.

In Marokko, waar de koning tevens de titel ”leider der gelovigen” draagt , is prostitutie officieel verboden bij wet. Verschillende activisten bekritiseren de vrijlating van buitenlandse sekstoeristen door het regime en zeggen dat het een bewuste keuze is om de sekstoeristen een veilig gevoel te geven.