Protest en woede na vrijlating pedofiel (video)

De procureur des Konings heeft afgelopen zaterdag besloten een pedofiel op borgtocht vrij te laten in afwachting van zijn zaak, melden Marokkaanse media waaronder Al3omk. De 40-jarige pedofiel wordt vervolgd voor het verkrachten van zijn 6-jarig buurmeisje.

De internationale mensenrechten organisatie ‘Euro-Mediterranean Human Rights Monitor’ heeft vandaag het besluit van de procureur des Konings veroordeeld en noemde het een schande, meldt Febrayer. De mensenrechtenorganisatie zei in een verklaring dat het niet opleggen van zware straffen aan daders van verkrachtingsmisdrijven tegen minderjarigen in strijd is met de internationale verdragen inzake kinderrechten en de weg vrijmaakt voor de escalatie van deze misdaden.

Op sociale media is hevig gereageerd op de vrijlating van de pedofiel. In het dorp Imi-Agadir in de provincie Tata, waar de verkrachting plaats vond, zijn de mensen vandaag de straat opgegaan om te protesteren.

In Arif is het bericht met nog meer verontwaardiging ontvangen. De Riffijnen vragen zich af waarom het regime moordenaars gratie verleent en pedofielen op borgtocht vrij laat terwijl het tientallen onschuldige Riffijnen opsluit en foltert.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.