Protest tegen Marokkaanse propaganda in België

Morgen zal de Marokkaanse ambassadeur in België, Mohamed Ameur, een ‘lezing’ geven in de faculteit Letteren in Antwerpen. De titel van de ‘lezing’ is ”Marokko in Beweging”.

Activisten uit Antwerpen en omstreken hebben een sit-in gepland voor het gebouw van de faculteit om te protesteren tegen de komst van de ambassadeur. De activisten, veelal Riffijnen, zeggen dat dit een poging is van het Marokkaanse regime om haar imago op te poetsen in Europa.

Eergisteren liet een Riffijnse lobbygroep uit Straatsburg weten dat de ambassadeur Mohamed Ameur in gesprek ging met Belgische politici en hen probeerde over te halen geen aandacht te geven aan de Riffijnse kwestie. Twee Belgische Europarlementariërs hebben dit bekend gemaakt aan de leden van de Riffijnse lobbygroep.

Rabat is sinds een paar weken begonnen met een intensieve campagne om haar imago op te poetsen nadat het beschadigd werd door rapporten van mensenrechtenorganisaties over de schendingen in Arif. Een eerdere actie in Nederland mislukte nadat Riffijnse activisten een geslaagde sit-in hielden, waardoor zij de aandacht trokken van de Nederlandse media.

De faculteit en pro-Rabat figuren hebben meerdere malen geprobeerd de sit-in te laten annuleren. De activisten vinden die pogingen wanhopig en zeggen dat zij aanwezig zullen zijn en op een vreedzame en beschaafde manier een tegengeluid zullen bieden aan Rabat en haar handlangers in België.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.