Protest van prostituees in Marokko?

Al dagen meldt de Marokkaanse media dat een groep prostituees een protest hield voor het gebouw van de rechtbank van eerste aanleg in Tetouan tegen de politiecampagnes tegen prostitutie in de toeristische stad Martil.

De lokale hoofdcommissaris zou een campagne zijn gestart tegen de prostitutieactiviteiten die enorm toenemen in de zomer. De prostituees zeggen dat hun inkomstenbron op deze manier in gevaar komt, aldus de verschillende media waaronder Rue20 , Nadorcity , Achkayen en de Franstalige Bladi.

Goud meldt echter dat er geen demonstratie van prostituees was en dat er ook geen campagne is tegen de prostituees. Volgens de nieuwssite werd een groep prostituees gearresteerd en na verhoor zijn ze allemaal vrijgelaten behalve twee. Dat was de aanleiding dat de familieleden van deze twee prostituees voor het gebouw van de rechtbank protesteerden voor hun vrijlating.

In Marokko, waar Mohamed VI de titel ”leider der gelovigen” draagt, is prostitutie officieel verboden. Tegelijkertijd stimuleert het regime het sekstoerisme in het land. Sekstoeristen worden amper opgepakt en de Spaanse pedofiel Daniel kreeg zelfs gratie van koning Mohamed VI.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.