Protest voor drinkwater in Taza

Inwoners van de commune Ghayata in de provincie Taza protesteren tegen hun lijden als gevolg van gebrek aan water.

De betogers organiseerden een protestmars op hun ezels waarmee ze water halen en eisten aansluiting op het waternet. Hun eis werd echter beantwoord met geweld dat resulteerde in gewonden, waarvan een afgevoerd werd met een ambulance. Het scanderen van ‘leve de koning’ heeft de betogers dit keer niet gered van het geweld van de troepen van de koning.

De burgers hebben hierna nog een protest georganiseerd. Een deel van de betogers bracht de nacht door voor het gebouw van de autoriteiten (qiyada) in Oued Amlil.

De inwoners van dit gebied protesteren al jaren om de aandacht van de Makhzen te trekken voor hun probleem, tot nu toe zonder resultaat.

In de stad Jerada was er deze week ook een protest dat te maken heeft met drinkwater. Betogers gingen afgelopen donderdag de straat op tegen de prijsstijgingen, met name van elektriciteit en water. Burgers scandeerden verschillende leuzen waaronder ‘ik heb geen inkomen, hoe kan ik water en elektriciteit betalen’ en ‘wij betalen niks, water en elektriciteit betalen we niet’.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.