Qaid Izemmouren bedreigt café-uitbater met sluiting zaak na deelname aan protest

De qaid van Izemmouren, vertegenwoordiger van Mohamed 6 en het ministerie van Binnenlandse Zaken in de streek, bedreigt en zet een lokale café-uitbater onder druk.

De Riffijn Mohamed Allach zegt dat de qaid hem wil straffen voor zijn deelname aan een protest in Thara Youssef. De betoging werd georganiseerd om het transportprobleem in de streek aan te kaarten.

Allach zegt dat het café de enige inkomstenbron is voor hem, zijn broers en zussen en zijn moeder. Daarom waarschuwt de Riffijn dat als de autoriteiten zijn café sluiten dat hij een sit-in zal houden. ‘Mocht het nodig zijn zal ik ook in hongerstaking gaan. Ik zal niet terugdeinzen al zal dat ten koste gaan van mijn gezondheid en leven’, voegt hij aan toe.

De sluiting van zaken van kritische geluiden is een van de effectiefste kaarten die Marokko in Arif gebruikt. Het intrekken van vergunningen en enorme belastingaanslagen zijn enkele manieren om Riffijnse zakenlui – die zich niet onderwerpen aan Rabat – te doen zwijgen. Het dreigen daarmee is vaak voldoende om deze zakenlui te doen zwijgen. Het intrekken van vergunningen gebruikt Marokko ook tegen journalisten en verenigingen wanneer deze zich niet onderwerpen aan het regime.

Aan de andere kant genieten de handlangers van Rabat, waaronder criminelen, van grenzeloze privileges. Zo mocht voortvluchtige crimineel Khalid El Bachrioui zijn hotel illegaal bouwen op het strand Matadero, wordt grond onteigend van de lokale bevolking om het te verdelen onder de onroerend goed maffia en mogen de handlangers ook internationaal hulp stelen en die gebruiken voor de bouw van hun woningcomplexen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.