Rabat boos op ambassade in Brussel door Sakharovprijs

Een betrouwbare bron (een insider) die om veiligheidsredenen niet genoemd wil worden zei tegen Arif News dat de Marokkaanse ambassade in Brussel een ‘boos telefoontje’ kreeg uit Rabat. De telefoon kwam nadat bekend werd dat Nasser Zafzafi door is naar de finale voor de Sakharovprijs 2018.

De boodschap uit Rabat was hard! ‘Hoe hebben zij de Riffijnse lobby zo ver laten komen?’ en ‘waar zijn de ”leden” van de Marokkaanse lobby?’.

De insider zei dat de ambassade de consulaten heeft gebeld, die op hun beurt de handlangers van Rabat in België hebben opegroepen tot een spoedvergadering die vandaag plaats vond.  De aanwezigen, Belgische Marokkanen die het regime in Rabat promoten in ruil voor privileges, werden berispt door de boze ambassadeur. Zij kregen de boodschap om werk te leveren, anders zouden ze in de problemen komen.

Een van de namen die onze bron noemde, die deel zou uitmaken van de “Marokaanse lobby in België”, is van een Belgische politicus met Marokkaanse roots uit Brussel. Deze politcus is door meerdere bronnen genoemd als iemand die instructies krijgt vanuit Marokko. Een van de bronnen is zijn eigen familielid en de politicus zou het hem zelf hebben verteld en geklaagd over de dreigementen uit Marokko.