Rabat verbiedt solidariteitsprotest met Palestina

Jeruzalem

De autoriteiten in Rabat-Sale-Kenitra hebben vandaag aangekondigd dat ze elke bijeenkomst in openbare ruimtes verbieden, meldt het regimegezinde Achkayen.

De aankondiging is een reactie op oproepen tot een demonstratie voor het gebouw van het parlement in Rabat, om solidariteit te tonen met Palestina. Opvallend is dat de islamistische PJD ook opriep om mee te doen met het protest. PJD leidt de regering die de coronamaatregelen en de normalisatiedeal met Israël heeft getekend. Daarom vermoeden velen dat de PJD het leed van de Palestijnen wil gebruiken voor haar verkiezingscampagne.

De autoriteiten hebben de coronamaatregelen gebruikt om het protest te verbieden. In de verklaring staat dat zulke bijeenkomsten verboden worden omdat het een bedreiging vorm voor de veiligheid van de burgers.

Het lijkt er echter op dat het regime van Mohamed 6 de coronamaatregelen slechts gebruiken om protesten die hem niet zinden te verbieden. Zo worden pro-koning protesten niet alleen toegestaan maar ook aangemoedigd. Ook een demonstratie die de normalisatie van de banden met Israël steunde werd niet uit elkaar verjaagd.

In Jeruzalem vinden er al dagen confrontaties plaats tussen Palestijnen en Israëliërs. Verschillende islamitische landen, waaronder Pakistan, hebben het geweld veroordeeld. De ‘leider der gelovigen’, ‘kleinzoon van de profeet’ en ‘voorzitter van Alquds Comité’ Mohamed 6 heeft niks van zich laten horen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.