Rabat wil RAM redden van faillissement!

Het regime bestudeert dringend de financiële situatie van de Royal Air Maroc om de staatsbedrijf te redden van de verstikkende crisis.
Het staatsbedrijf had voor de uitbraak van het coronavirus miljarden dirhams aan schulden en een dalende omzet door de slechte service en de boycot van een deel van de Riffijnse diaspora.

Door de uitbraak van het coronavirus, waardoor de commerciële activiteiten van de vliegmaatschappijen zijn bevroren, is Royal Air Maroc niet meer in staat om de leasebedragen voor gekochte vliegtuigen te betalen.

Het Marokkaanse regime wil het staatsbedrijf financieren met belastinggeld om een faillissement te voorkomen. Het bedrijf moet wel bezuinigen en ‘realiseren dat het na de corona niet meer zal zijn als voorheen’. Rabat wil vooral inkorten op de salarissen van de piloten (gemiddeld +/- 15 duizend euro per maand) en de reis- en verblijfsvergoeding voor de piloten waaronder 5-sterren hotels in de verschillende hoofdsteden in de wereld, aldus het regimegezinde Hespress.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.