Rachid Kasmi steelt alweer lied van Agraf

De zanger Rachid Kasmi uit België heeft alweer een lied gestolen van de muziekgroep Agraf uit Arif.

In 2018 stal Rachid Kasmi het lied ‘Arayd Adjoun inoe’ van de Riffijnse muziekgroep Agraf. Na veel kritiek van de fans van Agraf veranderde Kasmi de titel van het lied op youtube naar ‘Adjoun Inou (Official Music Cover)’. Inmiddels heeft die video bijna 2.5 miljoen views gekregen en een belangrijk bedrag genereerd aan advertenties.

Dat succes motiveerde Rachid Kasmi om weer een lied te stelen van Agraf. Vandaag kondigde hij de release van een nieuw lied aan. Uit de promo die hij plaatste blijkt dat het gaat om het lied ‘Yassis n Arif’ van de muziekgroep Agraf.  Rachid Kasmi kreeg binnen een korte tijd tientallen boze reacties die hem vragen te stoppen met het stelen van andermans werk.

Nasser El Ouaazizi, de zanger van Agraf, heeft de diefstal veroordeeld. Nasser riep iedereen op om dit soort praktijken te bestrijden omdat het de opkomende talenten demotiveert. Nasser zei het schandalig te vinden dat er figuren zijn die andermans werk stelen om bekend te worden. De Riffijnse zanger sloot zijn bericht af met ‘ze willen een einde maken aan jonge talenten en deftige Riffijnse muziek, ze willen ons levend begraven’.

 

(Deze post van Rachid Kasmi is inmiddels verwijderd nadat hij veel kritische reacties kreeg)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.