Racistische bedelaarster zorgt voor verkeershinder in Al Hoceima

Een bedelaarster van buiten Arif heeft vandaag voor verkeershinder gezorgd in het centrum van de stad Al Hoceima. De Marokkaanse, die een strafblad heeft, schold midden op straat Riffijnen uit met racistische termen zoals ‘Awbach‘.

Voorbijgangers pikten haar onverklaarde racistisch gescheld niet en wilden verhaal halen. Ooggetuigen zeiden tegen Arif News dat zij ook klappen heeft gehad van een deel van de voorbijgangers.

De racist werd uiteindelijk gered door de Marokkaanse politie en de repressietroepen die in grote aantallen zijn gestationeerd in de gemilitariseerde Riffijnse provincie.

Het is niet duidelijk of de bedelaarster vervolgd zal worden voor haar racisme. Ooggetuigen die Arif News sprak hebben er weinig vertrouwen in dat de racist gestraft zal worden. ‘De Makhzen is zelf racistisch en dat moedigt zulke racisten aan om de Riffijnen te discrimineren wetende dat ze niet vervolgd zullen worden’, aldus een van de ooggetuigen die anoniem wil blijven uit angst voor represailles van de Makhzen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.