Rafiqui reageert op racistische ‘ex’-terrorist Kettani

De racistische Marokkaanse ‘ex’-terrorist Hassan Kettani schreef kort na de aardbeving die Arif vorige week trof dat het ”geen natuurlijke zaak is maar een waarschuwing van Allah”.

Het bericht van de racist, die elke kans grijpt om Imazighen aan te vallen, zorgde voor veel woede onder de Riffijnen. Zijn bericht kreeg ook aandacht in de Marokkaanse media die schreven dat Kettani de aardbeving in Al Hoceima ziet als ‘woede van Allah op de regio‘.

Mohamed Abdelouahab Rafiqui, bekend als “Abu Hafs”, reageerde op het racistisch bericht van Kettani. Abu Hafs schreef onder meer: ‘Waarom zou Allah boos worden op de inwoners van Al Hoceima en niet op de rest van de inwoners van Marokko?‘. Eraan toevoegend: ‘Volgens deze dwaasheden plegen de inwoners van Al Hoceima meer zondes dan de inwoners van Tanger, Casablanca, Rabat, Agadir, Marrakesh en daarom verdienden ze de woede en waarschuwing?’

De Marokkaan Abu Hafs ging verder met vragen stellen: ‘Wat gebeurt er in Al Hoceima dat niet in andere steden gebeurt? Sterker nog, waarom is Allah eerder boos op de inwoners van Al Hoceima en niet op de overkant van de Middellandse Zee waar de resorts, discotheken en casino’s wemelen van wat onze ‘vrienden’ (Kettani en aanhang) zien als immoraliteit en zondes? Is het niet zo dat in Al Hoceima op zijn minst de oproep tot het gebed plaats vindt en haar inwoners bekend staan als bescheiden, eervol en gastvrij?

Het is niet de eerste keer dat de seismische activiteit in Arif gebruikt wordt door racistische Marokkanen om de Riffijnen te demoniseren. Na de aardbeving van 2016 hield een imam in Sale een vrijdagpreek waarin hij zei dat Allah de Riffijnen straft met de aardbeving omdat ze drugsdealers zijn.

Dit racisme wordt niet gestraft door de Marokkaanse staat maar juist beloond. Hassan Kettani kreeg 20 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de aanslag in 2003 in Casablanca. Hij kwam in 2012 met een koninklijk gratie vrij nadat zijn advocaat Mustafa Ramid minister van Justitie werd.
Kettani voert sindsdien een heilige oorlog tegen de Imazighen, die hij ”barbaren” noemt, hun taal en identiteit.

Lees ook:

Marokko zet racistische terroristen in tegen Zefzafi en andere Riffijnse activisten!

Ex-terrorist waarschuwt voor een ‘Amazigh Marokko’

Extremist Kattani boos op Amazigh naam Noumidia

Extremist boos op Nasser Zefzafi wegens Amazigh naam

Extremist El Kattani tegen gelijke rechten voor Tamazight

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.