RAM annuleert vluchten na verlenging noodtoestand

De vliegmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) heeft verschillende vluchten geannuleerd na het besluit van Rabat om de noodtoestand te verlengen. Het besluit betekent dat het luchtruim dicht blijft voor vliegmaatschappijen behalve Royal Air Maroc en Air Arabia.

Het regimegezinde Hespress meldt dat klanten verrast werden door de annulering van hun vluchten. Het gaat om onder meer een vlucht van Casablanca naar Moskou die voor de tweede keer is geannuleerd.

Het staatsbedrijf RAM dat met zware financiële problemen kampt heeft ook het aantal vluchten tussen Turkije en Marokko verminderd, tot grote ergernis van de Marokkanen die al maanden zijn gestrand.

Hespress meldt dat de uitzonderlijke vluchten van RAM naar ‘belangrijke landen’ door zullen gaan en dat het aantal vluchten naar sommige bestemmingen verminderd zal worden, terwijl andere lijnen helemaal geannuleerd zullen worden. ‘Het besluit van RAM is het resultaat van de aanhoudende noodtoestand’, aldus dezelfde bron.

Het regime heeft afgelopen donderdag bekend gemaakt de noodtoestand te verlengen tot 10 september als gevolg van de stijging van het aantal coronabesmettingen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.