RAM verandert vakantie van honderden in een ramp

Het Marokkaanse staatsbedrijf Royal Air Maroc (RAM) heeft in de laatste drie weken tientallen vluchten geannuleerd, wat voor veel ellende heeft gezorgd bij de passagiers die hoge prijzen hebben betaald om hun thuisland te bezoeken. Het bedrijf heeft gisteren maar liefst acht vluchten geannuleerd, RAM verzoekt de passagiers allereerst online te checken of hun vlucht doorgaat alvorens zij naar het vliegveld vertrekken.

Het bedrijf lijdt al drie weken onder de staking van de piloten die om loonsverhoging en verbetering van arbeidsomstandigheden vragen, evenals het openen van een pilotenschool. Royal Air Maroc maakte afgelopen donderdag bekend dat zij opzoek zijn naar 16 kandidaten om op te leiden tot piloot, aldus Nadorcity.

Op de luchthaven van Alhoceima was het gisteren op zijn zachts gezegd chaos. Drie vluchten van verschillende vliegmaatschappijen hadden vertraging. De passagiers kregen nauwelijks informatie en werden slecht behandeld. Passagiers die vanaf 10 uur ’s ochtends in de luchthaven waren konden pas om 21:00 in het vliegtuig stappen.

Verwacht wordt dat de problemen bij de vliegmaatschappij van de Marokkaanse staat zullen blijven aanhouden zolang de stakingen niet voorbij zijn. Royal Air Maroc is een van de bedrijven dat geboycot wordt door een aanzienlijk deel van de Marokkanen in Europa. ”De boycot is bedoeld om het bedrijf aan te zetten tot het verbeteren van de service en het verlagen van de prijzen”, aldus de actievoerders.

De hinder die de passagiers elke zomer ondervinden was ook niet onopgemerkt gebleven bij de activisten van de Riffijnse volksbeweging, de Hirak. In het eisenpakket van de volksbeweging staat onder eis nummer 4 het volgende; ‘De uitbreiding van de Sherif Idrisi luchthaven in Alhoceima en het onderwerpen van nieuwe vluchten aan competitieve prijzen (zoals dat het geval is in de andere luchthavens van het land)’.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.