RAM verliest 410 miljoen door staking

Royal Air Maroc heeft tot gisteren (zondag 12-08-2018) 410 miljoen dirham (zo’n 40 miljoen euro) verlies geleden door de staking van de piloten sinds 20 juli. Het aantal klanten dat direct werd getroffen door de annuleringen was 36.000, 53% daarvan was genoodzaakt hun boekingen bij het staatsbedrijf te annuleren en bij een andere vliegmaatschappij te boeken.

In een poging om de problemen te verhelpen, heeft Royal Air Maroc haar piloten een loonsverhoging beloofd. De lonen worden in drie termijnen en over een periode van drie jaar verhoogd. Royal Air Maroc liet ook weten 140 piloten in dienst te nemen om het tekort van 85 piloten te compenseren.

De vereniging van piloten heeft direct gereageerd op het bod van RAM, de piloten houden vast aan hun eis om de lonen per direct te verhogen. Dat betekent dat de vertragingen en annuleringen voorlopig zullen blijven aanhouden.

Een expert in de luchtvaartindustrie en jarenlang leidinggevende functies heeft bekleed binnen RAM, waarschuwde voor de gevolgen van de staking voor de toekomst van het bedrijf. De expert zegt dat als de problemen langer duren een faillissement voor het staatsbedrijf voor de hand ligt, aldus Hespress.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.