Ramid tegen Riffijnen: ‘Vergeet de volksbeweging in ruil voor oplossing’

De Marokkaanse minister van Mensenrechten Mustapha Ramid riep de Riffijnen op om “het verleden te vergeten en de discours te veranderen”. Dit zou volgens hem noodzakelijk zijn om tot een oplossing te komen betreft het dossier van de Riffijnse volksbeweging.

Mustapha Ramid, die te gast was bij het programma ‘Jeugd VOX’ op Medi1, zei dat de oplossing voor het dossier van de volksbeweging mogelijk is, mits beide partijen bereidheid tonen. “Vooral de jongeren in Al Hoceima-regio wordt verzocht de periode van de volksbeweging achter zich te laten en hun manier van praten en handelen tegen de staat te veranderen”, aldus de minister.

Op de vraag van de Riffijnse journalist Mohamed Ahadad over het excessief geweld van de veiligheidstroepen, antwoordde de Marokkaanse minister van Mensenrechten dat er geweld was van zowel de veiligheidstroepen als de demonstranten. De minister zei dat de staat soepel was in haar omgang met de betogers, totdat er geweld werd gebruikt tegen de veiligheidstroepen toen ze poogden een betoger te arresteren die de wet overtrad in een moskee, verwijzend naar Nasser Zafzafi.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.