Ramqaddam tegen burgers: we komen jullie thuis vaccineren tegen jullie wil in

Het lijkt erop dat het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid er niet in is geslaagd de burgers te overtuigen van de noodzaak om de derde prik te nemen en daarom schakelde het het ministerie van Binnenlandse Zaken in.

In Taroudant, regio Souss, gebruiken de autoriteiten bedreiging en intimidatie om de burgers de derde prik te laten nemen.

In de commune Khnafif, provincie Taroudant, is een Ramqaddam opgenomen terwijl hij de inwoners van het dorp Brakik bedreigt.

Ga je laten vaccineren. Wij kennen jullie bij naam, wie gevaccineerd is en wie niet. Laat je vaccineren voordat wij op jullie deur gaan aankloppen. Wij, die met Makhzen werken, hebben de prik al 20 dagen geleden gehad. De autoriteiten laten jullie weten dat wie zich niet laat vaccineren alleen zichzelf de schuld moet geven. De niet-gevaccineerden krijgen geen enkele document of andere dienst. Uiteindelijk komen wij bij de niet-gevaccineerden thuis en wij gaan ze vaccineren tegen hun wil in”, vertelt de Ramqaddam de dorpelingen in een luidspreker.

Achkayen meldt dat de autoriteiten in de provincie Inezgane-Ait Melloul winkeliers bedreigen. De winkeleigenaren moeten kiezen tussen vaccinatie of het sluiten van hun zaak, schrijft de nieuwssite.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.