Rapport: 85.000 Marokkanen leven in moderne slavernij

De International Labour Organisation (ILO) van de Verenigde Naties en de Walk Free Foundation hebben statistieken gepubliceerd over moderne slavernij in 2018 in 181 landen. In Marokko leven 85.000 mensen in een of andere vorm van moderne slavernij.

Van elke 2.000 Marokkanen leven er 5 in moderne slavernij. Daarnaast is 48.34 procent van de bevolking kwetsbaar voor moderne slavernij.

Met 25 duizend slachtoffers scoort Tunesië als beste in Noord Afrika en heeft een van de beste cijfers in heel het continent.

Volgens het rapport zijn de regeringen die de meeste actie ondernemen om moderne slavernij te bestrijden Nederland, de VS, het VK, Zweden, België, Kroatië, Spanje, Noorwegen, Portugal en Montenegro.

 

Definitie moderne slavernij:
Het Office to Monitor and Combat Trafficking in Persons, een dienst van het United States Department of State, zegt dat ““moderne slavernij,” “personenhandel” en “mensenhandel” zijn gebruikt als koepeltermen voor het rekruteren, onderbrengen, vervoeren, in levensonderhoud voorzien of verkrijgen van een persoon voor dwangarbeid of commerciële seksuele handelingen met gebruik van geweld, oplichting of dwang.”

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.