Rechtbank blijft zitting uitstellen na vertrek Koeweitse pedofiel naar zijn land

De rechtbank van eerste aanleg in Marrakesh heeft deze week de zitting van de Koeweitse pedofiel opnieuw uitgesteld.

Het is de zestiende keer dat de rechter de zitting uitstelt omdat de sekstoerist niet komt opdagen. De Koeweitse sekstoerist die ervan verdacht wordt een minderjarig meisje te hebben verkracht bevindt zich al lang niet meer in Marokko. Hij mocht het land legaal verlaten en terugkeren naar zijn land Koeweit.

Dat kon hij doen omdat de Koeweitse ambassade ‘garant stond hem naar de Marokkaanse rechtbank te brengen’. De ambassade negeert nu echter alle verzoeken om de verdachte voor de rechter te brengen.

De mensenrechtenorganisatie AMDH had hiervoor gewaarschuwd voordat de pedofiel toestemming kreeg om het Allawitisch koninkrijk te verlaten.

Critici zeggen dat het regime de Arabische pedofielen en sekstoeristen bewust het land uit laat om te ontsnappen aan hun straf. ‘Rabat wil sekstoeristen niet afschrikken en de Golfstaten, gulle donateurs van het regime van Mohamed 6, niet boos maken’, aldus de critici die eraan toevoegen dat er geen andere uitleg is voor waarom Rabat journalisten en activisten maandenlang in voorlopige hechtenis plaatst terwijl het Arabische sekstoeristen vrij laat en toestemming geeft om het land te verlaten.

Lees ook:

Marokko: slachtoffer aangeklaagd in plaats van Arabische sekstoerist (video)

Voorwaardelijke straf voor 32 prostituees voor orgie in Marrakech, Arabische klanten vrij!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.