Reddingsoperatie migranten voor de kust van Nador uitgesteld vanwege slecht weer

Foto uit het archief

De reddingsoperatie van een groep illegale immigranten op de bezette Chafarinas-eilanden is uitgesteld vanwege slecht weer, aldus bronnen van het Spaanse Maritieme Reddingscentrum.

Dalil Rif meldt dat het centrum rond 3 uur ’s morgens ee melding kreeg van een niet-gouvernementele organisatie over een groep illegale migranten die gestrand zijn op de Chafarinas-eilanden. Deze eilanden liggen niet ver van de Riffijnse kust en behoren tot Spanje. De nieuwssite meldt dat na de melding het centrum een marineboot naar het eiland stuurde om de migranten te redden.

Volgens dezelfde bron probeerde de boot omstreeks 11.30 uur op aan te meren, maar vanwege het slechte weer lukte het niet waarna de operatie werd uitgesteld tot de weersomstandigheden beter worden.

Naast de pogingen van sub-Saharaanse migranten om Europa te bereiken wagen steeds meer Riffijnen Europa te bereiken om de Marokkaanse repressie in de regio te ontvluchten. Ahmed Zefzafi, de vader van Nasser Zefzafi die een gevangenisstraf van 20 jaar moet uitzetten voor vreedzaam protest, heeft gisteren tijdens een live stream de Riffijnse jongeren opgeroepen Arif niet te ontvluchten richting Europa omdat dat een plan is van het Marokkaanse regime om de demografie in de regio te veranderen. Ahmed Zefzafi heeft ook gezegd dat de migratie door het regime wordt gecreëerd om druk uit te oefenen op de EU.

Lees ook:

Vermoedelijk tientallen migranten verdronken voor de Riffijnse kust

Frontex verwacht recordaantal migranten uit Marokko in 2019

Marokkanen op 1 na grootste groep illegale migranten Europa

Europa geeft Marokko nog eens 148 miljoen € om migratie te bestrijden

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.