Regering maakt boottickets naar Tanger goedkoper

Het Ministerie van Transport, Logistiek en Water heeft gisteren bekend gemaakt dat de boottickets naar Tanger-stad en Tanger-Med goedkoper zullen worden. Volgens de verklaring van het ministerie is dat het resultaat van de vergadering van ambtenaren van het ministerie met de eigenaren van de passagiersboten die plaats heeft gevonden op 10 juli. De vergadering werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van het Mohamed V instituut, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de havenautoriteiten.

Het ministerie zegt dat de vergadering plaats vond nadat de Marokkaanse diaspora had geklaagd over de hoge prijzen. Vergeleken met vorig jaar kost het oversteken van de straat van Gibraltar dit jaar 30 procent meer. Volgens de verklaring wisten de ambtenaren van het ministerie de eigenaren van de boten te overtuigen de prijzen te verlagen, waardoor de tickets nu hetzelfde kosten als vorig jaar. Aldus dalil-rif.com

Sinds het begin van de zomer waren er veel klachten van Marokkanen uit Europa over de dure tickets. Als alternatief kozen velen er voor om te varen naar de Spaanse enclave Ceuta. Deze toestroom resulteerde in lange files bij de Marokkaanse douane. Volgens de passagiers worden die files opzettelijk veroorzaakt door de Marokkaanse douane om zo de Marokkaanse diaspora alsnog te dwingen via Tanger te reizen en alsnog de dure tickets te betalen.

Ook de passagiers naar de havens van Nador en Alhoceima klagen over de dure prijzen en de slechte service, maar het ministerie heeft niks gedaan om de prijzen naar deze twee steden te verlagen of de service te verbeteren.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.