Regering Melilla viert Amazigh Nieuwjaar Yennayer

De lokale regering van de autonome stad Melilla heeft 14 duizend euro subsidie ter beschikking gesteld aan de vieringen van het Amazigh Nieuwjaar in de stad. De regering heeft ook de pleinen en openbare plekken ter beschikking gesteld aan de inwoners om het feest te vieren.

Het is niet de eerste keer dat de regering van Melilla het Amazigh Nieuwjaar viert. Paz Velázquez, de voorzitter van het Instituut voor Culturen van Melilla die verantwoordelijk is voor de viering, zei tegen de krant Elfaro de Melilla dat dit feest jaarlijks terug komt en dat het verwelkomt wordt door alle inwoners van de stad zonder controverse of kritiek.

Velázquez zei tegen de lokale krant: ”De Amazigh-cultuur maakt deel uit van het culturele en materiële erfgoed van onze stad en we willen ervoor zorgen dat het alle groepen bereikt die deel uitmaken van onze samenleving”.

Over de programma van de viering zei de voorzitter Paz Velázquez dat het o.a. workshops bevat voor het schrijven van het Amazigh alfabet Tifinagh en het opzetten van Henna. Er zullen ook verschillende activiteiten plaats vinden voor zowel jong als oud. De Riffijnse muziekband InoMazigh zal ook optreden om het nieuwe jaar 2969 te verwelkomen.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.