Reizen van en naar Tanger, Tetouan en andere steden opgeschort

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Volksgezondheid hebben in een gezamenlijke verklaring bekend gemaakt de reizen van en naar verschillende steden te verbieden vanwege de toenemende coronabesmettingen. Het besluit kwam nadat het ministerie van Volksgezondheid vandaag 633 nieuwe coronabesmettingen en 8 doden registreerde.

Reizen van en naar de steden Tanger, Tetouan, Meknes, Fes, Casablanca, Settat, Berrechid en Marrakech zal vanaf vandaag, zondag 26 juli, om middernacht opgeschort worden.

Het besluit geldt niet voor werknemers en ambtenaren die een verplaatsingsvergunning krijgen van de autoriteiten, evenals personen die dringende medische hulp nodig hebben, melden de Marokkaanse media waaronder het regimegezinde Hespress.

In de verklaring van de twee ministeries werd de schuld bij het volk gelegd. ‘Dit besluit is genomen omdat de meeste burgers de preventieve maatregelen niet respecteerden, zoals de vermindering van sociale interactie, het gebruik van mondkapjes en het gebruik van ontsmettingsmiddelen ondanks hun overvloed op de markt. Als gevolg hiervan is het virus verspreid en het aantal coronagevallen toegenomen’, staat er te lezen in de verklaring.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.