Reizigers richting Fes 4 uur opgesloten in vliegtuig (video)

Een vliegtuig van Air Arabia dat afgelopen nacht zou vertrekken had minstens vier uur vertraging. De reizigers beleefden een ware nachtmerrie.

De reizigers die van het Franse Montpellier naar Fes wilden vliegen, vonden zichzelf opgesloten in het vliegtuig waar het 43 graden warm was.

De inzittenden werden onrustig en paniekerig, omdat niemand hen te woord wilde staan. Niemand van het cabinepersoneel greep ook in om informatie te geven over de oorzaak van de vertraging. Hoe langer de nare ervaring duurde, hoe paniekerig de mensen op een gegeven moment werden. Aan het einde van de video slaat een oude vrouw op de bagageruimte en ze schreeuwde uit dat een dame aan boord aan het sterven was. Er zaten kinderen en kwetsbare personen in het vliegtuig.

Het hoogseizoen is niet eens begonnen en er worden nu al veel problemen en negatieve ervaringen op sociale media gemeld door reizigers.

Los van gecancelde vluchten, de lange rijen bij reisbureaus in aantal landen waaronder Nederland, doen de Marokkaanse media, in handen van Mohamed 6, alsof er niks aan de hand is. Zij rapporteren liever over hoe dankbaar de diaspora is voor de gulheid van Mohamed 6. Steevast worden de aangekomen reizigers getrakteerd op de rode loper, melk en dadels, de Hubert Lyautey vlag. Met opzwepende nationalistische liederen is de diaspora meer dan welkom volgens Rabat media.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.