Repressietroepen omsingelen en terroriseren Riffijnse kinderen na ”anti-Marokko” leuzen!

Foto uit het archief

De Pasha van Ajdir, de voormalige hoofdstad van de Riffijnse republiek, heeft een zomerkamp ontmantelt nadat er, volgens hem, anti-Marokko leuzen werden gescandeerd door de kinderen, aldus Altpresse. Wat de aard van de leuzen zijn is niet bekend, maar Marokko beschouwt leuzen over Arif, Zefzafi, El Khattabi of leuzen tegen de Marokkaanse militarisering van Arif als anti-Marokko leuzen.

De Pasha omsingelde de zomerkamp van de kinderen met repressietroepen, waarna de camping werd binnengestormd en de kinderen per bussen naar hun huizen werden gebracht in de verschillende streken van de provincie Al Hoceima. De kinderen waren doodsbang voor de Marokkaanse repressietroepen die hardhandig hebben opgetreden.

Twee leraren werden opgepakt en ruim acht uur ondervraagd. De leraren, zelf handlangers van het Marokkaanse regime, die de jeugdkamp gebruiken om de Riffijnse kinderen te indoctrineren met Marokkaanse nationalisme, zeggen dat degene die de leuzen scandeerde niet bij hun zomerkamp hoort maar een ”infiltrant” was.

De twee leraren zeiden in een verklaring dat zij de camping juist gebruiken om ”Marokkaanse burgerschap” en ”’het verdedigen van de Marokkaanse soevereiniteit” te promoten onder de jonge Riffijnen. Zij vinden het daarom ongehoord dat zij op een manier werden behandeld alsof ze tot ”een terroristische organisatie behoorden”.

De Pasha werd door de bestuurders van de gemeente Ajdir gevraagd om volgens de wet te werk te gaan en het ministerie van ”Jeugd en Sport” in te lichten alvorens hij de kamp ontmantelt. Het antwoord van de Pasha was echter dat de wet van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die hij vertegenwoordigt, hoger staat dan die van het ministerie van Jeugd en Sport.

Bij de inval in de jeugdkamp waren drie Amerikaanse vrijwilligsters aanwezig. De drie hebben de Amerikaanse ambassade gecontacteerd en de aanval van de repressietroepen gerapporteerd.

ArifNews heeft gedurende de zomer berichten gekregen van verschillende Europese Riffijnen die in botsing kwamen met racistische Marokkaanse repressietroepen in de gemilitariseerde Riffijnse provincie Al Hoceima. Minstens 1 van deze Europese Riffijnen werd kortstondig opgesloten omdat hij een discussie kreeg met een racistische Marokkaanse agent nadat de laatste hem wilde dwingen Arabisch te spreken omdat hij zich in Marokko bevindt!

Lees ook:

Schooldirecteur en leraressen vervolgd inzake verwijderde Marokkaanse vlag

VN-rapporteur erkent discriminatie jegens Imazighen in Marokko

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.