Riffijn begraven in christelijke begraafplaats na weigering Saoedische begraafplaats

Een 40-jarige Nadoriaan is onlangs overleden aan het coronavirus in Spanje. Zijn familie was gedwongen hem tijdelijk in een christelijke begraafplaats te begraven omdat de Saoedische bestuurders van de lokale islamitische begraafplaats hem weigerden te begraven.

In de omgeving van Malaga had een Noord-Afrikaan een stuk grond geschonken aan de lokale gemeente om het te gebruiken als begraafplaats voor de moslimgemeenschap. De gemeente heeft dat grond vervolgens onder beheer geplaatst van de dichtstbijzijnde moskee dat bestuurd wordt door Saoediërs.

De familie van de overledene had al het papierwerk in orde en bracht het lichaam naar de begrafenis, daar werden de familieleden verteld dat ze toestemming nodig hadden van de centrale Saoedische moskee in Madrid.
De familie heeft dat vervolgens gedaan en de centrale Saoedische moskee heeft hun verzoek doorgestuurd naar de Saoedische ambassade in Spanje. De laatste heeft het verzoek van de familie echter geweigerd.

De familie van de overledene heeft een aanklacht ingediend bij de politie in Malaga en een rechtszaak gestart. Het lichaam van de 40-jarige is tijdelijk begraven in een christelijke begraafplaats, aldus verschillende media waaronder de Marokkaanse krant Assabah.

Dezelfde bron meldt dat na de aanklacht de Saoediërs bekend hebben gemaakt dat ze het lichaam hebben geweigerd omdat het in een doodskist was. Lichamen in doodskisten begraven zou verboden zijn in de wahabitische stroming, meldt de krant.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.