Riffijnen opgepakt wegens ‘leve Arif’ terwijl Mohamed VI passeert

Foto uit het archief

Verschillende betrouwbare bronnen hebben vanavond gemeld dat minstens 3 Riffijnen zijn opgepakt in Carabonita, in de stad Al Hoceima, nadat ze ”leve Arif” riepen terwijl de Marokkaanse koning, Mohamed VI, langs voer.

Naast de verschillende activisten en het Franstalige Courrierdurif die hierover berichtten is er ook een ooggetuige die de arrestatie bevestigt. Het groepje Riffijnen waren op het strand samen met de bekende Khalid ”Nagh”. Een Riffijnse jongeman met het syndroom van Down die deel neemt aan vele activiteiten van de Riffijnse volksbeweging.

Marokkaanse autoriteiten en regimegezinde media hebben de arrestatie niet bevestigd noch ontkend. Mochten de jongeren deze nacht nog worden vrijgelaten, na marteling en bedreiging, dan zijn ze officieel nooit gearresteerd geweest. Een methode die het Marokkaanse regime vaak gebruikt om de Riffijnen te terroriseren zonder dat het haar imago nog meer beschadigt.

 

Update 00:27: Zoals we al hadden verwacht zijn de jongeren vrijgelaten. Een van hen komt uit Roosendaal en is op vakantie in Arif. De Roosendaler schreef: ”Ben weer Free… Ontkomen aan paar jaar gevangenisstraf”

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.