Riffijnen protesteren in Antwerpen tegen Marokkaanse repressie

Ondanks de kou kwamen vandaag honderden Riffijnen bij elkaar in Antwerpen om hun stem te laten horen tegen de mensenrechtenschendingen van Marokko in Arif.

Vanaf de ochtend reed een mobiele scherm in de straten van Antwerpen, op het scherm speelde een video af met de benodigde informatie over de Riffijnse volksbeweging en de Marokkaanse repressie. De organisatoren willen hiermee de Antwerpenaren infomeren over de situatie in Arif. ”Het is hard nodig omdat de Marokkaanse ambassade bezig is met een campagne om propaganda te verspreiden hier in België”, aldus een van de organisatoren.

De protestmars startte vanaf de Kerkstraat en eindigde in Sint-Jansplein waar de betogers verwelkomd werden met warme soep. Op het podium hielden verschillende activisten een toespraak, maar voor de toespraken konden beginnen werd een minuut stilte gehouden voor de doden die in Straatsburg zijn gevallen evenals de slachtoffers van het Marokkaanse geweld in Arif.

De organisatoren zijn tevreden over de komst, de politieagenten waren ook zeer te spreken over de betogers en de orde binnen de protestmars.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.