Riffijnen protesteren tegen Marokkaanse propaganda in Nederland

Tientallen Riffijnen hebben vandaag een sit-in gehouden in Zuidland. De activisten protesteren tegen een bijeenkomst van de Marokkaanse ambassade en haar handlangers die plaats vond in de Mamounia Palace.

Ondanks het slechte weer en de regen wisten de activisten aandacht te trekken van verschillende media, waaronder RTV Rijnmond die er een reportage aan besteedde. De gasten van het Marokkaanse regime waren niet blij met de aanwezigheid van de Riffijnse betogers, velen van hen verstopten hun gezichten om niet herkend te worden.

De Marokkaanse ambassadeur had zijn handlangers uitgenodigd om het imago van het regime op te poetsen. De ambassadeur uitte felle kritiek uit en beschuldigde de Nederlandse media dat zij onwaarheden over de ”Marokkanen” publiceren.

Een van de betogers verklaarde aan RTV Rijnmond het volgende: ”het gaat hun niet om de Marokkanen in Nederland. Hun doel is om het imago van het Marokkaanse regime op te poetsen. Ze doen dat zodat wij dan toenadering zoeken tot Rabat, zodat we in hun macht blijven.”

Onder de betogers waren ook familieleden van de Riffijnse activisten die vast zitten in Marokkaanse gevangenissen: Imad Magouh, de broer van Mohamed Magouh die onlangs opgepakt werd voor de tweede keer. Evenals Farida Houdoe, de zus van Abdelali Houdoe die vast zit in Oukkacha samen met Nasser Zafzafi en de rest van prominente Riffijnse activisten. Farida Houdoe verklaarde aan RTV Rijnmond dat het regime het geld dat ze uitgaf aan de bijeenkomst beter had kunnen uitgeven aan de zorg of educatie in Marokko.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.