Riffijns activisme in de Benelux intensiveert vanaf deze maand

Drie jaar na het vermorzelen van de visverkoper Mohsin Fikri in een vuilniswagen in Al Hoceima gaan de acties van Riffijnse activisten onafgebroken door.

Deze maand staan er drie activiteiten op de agenda in de Benelux. De eerste is een bijeenkomst van activisten uit verschillende landen in de Vlaamse stad Antwerpen. Deze bijeenkomst vindt plaats volgende week zaterdag en heeft als doel om de verschillende activisten te laten overleggen met elkaar om de aankomende acties extra kracht te geven.

Een week daarna, op zaterdag 21 september, vindt er een demonstratie plaats in de Belgische hoofdstad Brussel. D demonstratie heeft als slogan ”De Riffijnen en de Makhzen (Marokkaanse regime) staan lijnrecht tegenover elkaar”. Een zin die voor het eerst werd gebruikt door Mohamed Nerhaj Sellam Ameziane, de leider van de opstand van 1958. Deze opstand werd door Marokko beantwoord met massamoorden en verkrachtingen. Dezelfde zin werd gebruikt in de brief van Nasser Zefzafi en andere Riffijnse politieke gevangenen waarin zij afstand deden van de Marokkaanse nationaliteit.

Op 24 september vindt er in de Balie in Amsterdam een belangrijk debat plaats over de lange arm van het Marokkaanse regime in Nederland.

Hieronder informatie over de drie activiteiten:

Overleg Riffijnse activisten
Adres: Schijfstraat 105. 2020 Antwerpen
Datum: 14/09
Tijdstip: 17:00

Demonstratie in Brussel
Adres: Place du Trône 1, 1000 Brussel.
Datum: 21/09
Tijdstip: 13:00

Debat ‘Lange arm van Rabat’
Adres: Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Datum: 24/09
Tijdstip: 20:00