Riffijns opgenomen in taalproject Universiteit Utrecht

De taal Riffijns maakt vanaf deze week deel uit van de 14 talen die Moedint2.nl omvat, maakte Jacomine Nortier van Universiteit Utrecht bekend.

Moedint2.nl is een project van de Universiteit Utrecht om de docenten NT2 het gemakkelijker te maken Nederlands te doceren aan cursisten.

De website bevat nuttige informatie over de verschillen en overeenkomsten tussen het Riffijns en het Nederlands. Dit stelt docenten in staat om hun aandacht te focussen op sommige zaken die niet bestaan in het Riffijns. Tegelijkertijd kunnen zij de overeenkomsten gebruiken om hun cursisten bepaalde zaken makkelijker mee te geven.

Volgens Moedint2.nl heeft het Riffijns meer medeklinkers dan het Nederlands, terwijl het Nederlands meer klinkers heeft dan het Riffijns.

De bijdrage over het Riffijns is ontwikkeld door Iza Boshove. Zij is student van de masteropleiding Meertaligheid en Taalverwerving aan de Universiteit Utrecht. Haar bijdrage is een stageopdracht onder begeleiding van dr. Sterre Leufkens van het onderzoeksproject MoedINT2.

Iza Boshove zei tegen Arif News dat er al een aantal jaar vraag was naar het Riffijns in de webapp, maar tot dan toe waren er geen stagiairs die dit konden toen. De studente was twee maanden bezig met de analyse over het Riffijns.

Link naar de website

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.