Riffijnse activist mishandeld door pro-regime Marokkanen in Frankrijk (video)

De Riffijnse activist Mohamed Awariach die strijdt voor onder meer het zelfbeschikkingsrecht voor de Riffijnen werd gisteren belaagd en mishandeld tijdens een bijeenkomst van een Marokkaanse minister in Straatsburg.

De bijeenkomst werd georganiseerd door pro-regime figuren in Frankrijk waarbij ze de minister van Communicatie Mustafa El Khalfi uitnodigden om te praten over ”de resultaten van de regering”.

Awariach zegt dat de bijeenkomst gebruikt werd om het regime te propageren. De Riffijn stond op en vroeg de Marokkaanse minister waarom het regime hen naar Europa volgt en dat de Riffijnen hun land zijn ontvlucht door de massamoorden en repressie van het regime. Awariach mocht van de organisatoren niet spreken als Riffijn-zijnde, toen hij sprak over de bezetting van Arif herhaalde de Mustafa El Khalfi meerdere keren ”Arif is Marokkaans!”.

De minister en de aanwezigen waren niet blij met de woorden van de Riffijn. Awariach werd belaagd en zelfs mishandeld door de aanwezigen, terwijl de Marokkaanse minister de telefoon en opdracht gaf aan een van de aanwezigen om de Riffijn te fotograferen.

Mohamed Awariach heeft hierna een aangifte gedaan bij de Franse politie tegen mishandeling en het verbieden van het bijwonen van een openbare bijeenkomst. De politie heeft de Riffijn ook in contact gebracht met de Franse inlichtingendiensten om te kijken of de Marokkaanse inlichtingendiensten betrokken waren bij deze mishandeling.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.