Riffijnse activisten waren in gevaar door gebrek aan medicatie

In december 2017 woonde de arts Nora Benyahya de zitting van de prominente Riffijnse activisten in Casablanca bij. De arts kreeg de taak om in te grijpen als een van de activisten onwel werd, vooral omdat een deel van hen in hongerstaking was.

Nora Benyahya kreeg echter niet de benodigde medicatie en materiaal om adequaat te reageren mochten de Riffijnse activisten onwel worden in de rechtbank. De arts heeft om deze reden een brief geschreven naar het secretariaat van het ministerie van Volksgezondheid om ze hierop te attenderen.

In de brief schrijft Nora Benyahya onder meer: ‘ Mij sturen naar zitting van de Riffijnse activisten, aanstaande dinsdag, zonder de benodigde medicatie en materiaal is een gok met de reputatie van onze instantie. Vooral omdat deze gebeurtenis een aparte status geniet zowel in het buitenland als in ons dierbare land. Omdat het gaat om het beschermen van levens van personen die in hongerstaking zijn. Waardoor het de aandacht trekt van media uit het binnen- en buitenland. Daarom kunnen wij ons geen fout veroorloven”.

De arts zegt dat ze na deze brief lastiggevallen wordt  door het lokale secretariaat van het ministerie van Volksgezondheid.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.