Riffijnse familie niet bij begrafenis verdronken dierbare door sluiting Marokkaans-Spaanse grens

Afgelopen vrijdag werd Abdelfattah Charkaoui begraven in Melilla, een Riffijnse stad onder Spaans bestuur. Zijn familieleden stonden aan de overkant van de grens, het gedeelte van Arif dat onder Marokkaans bestuur is.

Abdelfattah uit Nador verdronk in zijn poging Melilla zwemmend te bereiken. Zijn lichaam werd op 11 augustus dit jaar teruggevonden op een van de stranden van Melilla, schrijft Arrif Daily. De autoriteiten van de autonome stad Melilla hebben gezegd dat Marokko het lichaam van Abdelfattah weigerde in ontvangst te nemen. De mensenrechtenorganisatie AMDH Nador zegt dat de Marokkaanse autoriteiten geweigerd hebben de grens te openen om het lichaam van Charkaoui naar Nador te halen.

Zijn familie had daarom geen andere keus dan hem te laten begraven in Melilla. Zijn familie kon de begrafenis niet bijwonen omdat de grens tussen de twee Riffijnse gebieden gesloten is door de ruzie tussen Rabat en Madrid. Zijn familieleden en leden van AMDH Nador stonden daarom in Farkhana achter het hek dat de grens vormt met Melilla.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.