Riffijnse lobbygroep nomineert Nasser Zafzafi voor de Václav Havel Mensenrechtenprijs

De Riffijnse lobbygroep die vorig jaar Nasser Zafzafi heeft genomineerd voor de Sacharovprijs heeft dit jaar de Riffijnse leider genomineerd voor de Václav Havel Mensenrechtenprijs.

Dit project van de Riffijnse lobbygroep is nog in de beginfase en is 1 van een reeks initiatieven waarmee de groep bezig is. Afgelopen woensdag heeft de groep de nodige handtekeningen van Europarlementariërs ingezameld tijdens de bijeenkomst van de ”Vrienden van de Rif” in het Europees Parlement te Straatsburg.

Volgens de Riffijnse lobbygroep heeft de nominatie van de Riffijnse activisten voor internationale mensenrechtenprijzen verschillende voordelen voor de Riffijnse politieke gevangenen: ” Met de nominatie van de activisten genereren wij de nodige aandacht voor hun zaak en hun erbarmelijke situatie in de Marokkaanse gevangenissen”, aldus een lid van de lobbygroep.

Een ander lid van de groep heeft ArifNews gezegd dat de Sacharovprijs Nasser zafzafi en de volksbeweging enorme bekendheid gaf op Europees niveau. ”Deze prijs is ook een erkenning van het Europees parlement dat de Riffijnse activisten onschuldig zijn en dat hun zaak rechtvaardig en legitiem is, dat hebben we gezien in de brief van de voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani aan de ouders van Nasser Zafzafi”, aldus het lid van de lobbygroep die eraan toevoegde dat het Europees parlement zich meer gaat inzitten voor Zafzafi en de rest van de Riffijnse politieke gevangenen omdat ze zich verplicht voelen deze activisten bij te staan nadat Nasser Zafzafi bij de finalisten van de Sacharovprijs eindigde.

Aan de Václav Havel Mensenrechtenprijs is een geldbedrag van 60.000 euro verbonden. De onderscheiding is vernoemd naar de Tsjechische toneelschrijver en latere president Václav Havel (1936-2011), die zich inzette voor de mensenrechten in zijn land.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.