Riffijnse migranten vernederd en geslagen door racistische Marokkaanse agenten

Foto uit het archief

Afgelopen maandag onderschepte de Marokkaanse marine een Riffijnse migratieboot voor de kust van Nador. Aan boord waren 18 Riffijnse migranten uit Qaboyawa, waaronder twee vrouwen.

Het geweld tegen de Riffijnen begon aan boord van de boot van de Marokkaanse marine en intensiveerde toen de migranten overhandigd werden aan de gendarme. De 18 Riffijnen werden opgesloten voor twee dagen waarin te maken kregen met vernedering, racisme en mentaal en fysiek geweld.

Arrif Daily sprak met meerdere migranten en deze zeiden dat ze uitgescholden werden voor onder meer ‘Wled Spanyol’ (Marokkaans voor ‘bastaards van de Spanjaarden’). Volgens de ooggetuigen kreeg zelfs een van de vrouwen een klap van de racistische agenten om ze extra te vernederen.

Het is niet de eerste keer dat Riffijnse migranten slachtoffer worden van het geweld van racistische Marokkaanse militairen en agenten. Vorige maand werd een groep van 16 Riffijnse migranten uit Al Hoceima mishandeld en bestolen door racistische Marokkaanse agenten.

Ondertussen blijven de Riffijnse migratiebootjes dagelijks arriveren in Spanje. Complete gezinnen zetten het leven van hun kinderen op het spel om de Marokkaanse repressie en discriminatie in Arif te ontvluchten. Vandaag werd een migratieboot gered met 15 Riffijnen aan boord, waaronder een compleet gezin. Het gezin uit Temsamane bestaat uit een vader, een zwangere moeder en twee kinderen van twee en zes jaar oud.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.