Riffijnse moeder riskeert leven om dochtertje te redden

De Spaanse kustwacht heeft gisteren 18 Riffijnse migranten gered voor de Andalucische kust. Aan boord van het migratiebootje waren negen kinderen tussen de twee en acht jaar oud, twee baby’s onder de een jaar, vijf vrouwen en twee mannen. Complete gezinnen ontvluchtten de Marokkaanse repressie en discriminatie in Arif in de hoop op een beter leven in Spanje.

Een van die gezinnen sprak tegen Daily Arrif. De ouders hebben een meisje van twee jaar dat ziek is en medische behandeling nodig heeft. In Arif kon hun kind niet behandeld worden. Het gezin probeerde het ook in Marokkaanse steden maar ook daar lukte het niet.

Volgens de ouders van het meisje werd ze geboren in Melilla. Maar door corona en de spanning tussen Mohamed 6 en Madrid zijn de grenzen al heel lang dicht en kunnen zij Melilla niet meer in om behandeling te vragen voor hun dochter.

De vader van het meisje diende een verzoek in bij het ziekenhuis van Malaga om zijn dochtertje te behandelen. Het ziekenhuis accepteerde het verzoek, maar het Spaanse consulaat in Nador weigerde het gezin, tot drie keer toe, een visum te geven.

De ouders waren ten einde raad en hebben daarom gedacht aan illegale migratie. De moeder en het meisje wisten Spanje veilig te bereiken aan boord van een migratiebootje nadat ze gisteren werden gered. Het gezin hoopt dat hun dochtertje geholpen wordt in het ziekenhuis van Malaga.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.