Riffijnse museum te Al Hoceima staat wederom op de agenda

De Commissie voor de Economische, Sociale, Culturele en Milieuontwikkeling van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima kwamen gisteren bijeen voor een vergadering in het hoofdkantoor van de regio onder de leiding van de heer Mohamed Ramli, (hoofd van de commissie). De bijeenkomst was gericht op de studie van een ontwerp-partnerschapsovereenkomst tussen de regio en de Nationale raad voor de Mensenrechten om het project van het museum in Alhoceima te voltooien.

Op 1 oktober aanstaande zal de raad van de regio bijeen komen in Tanger, tijdens deze bijeenkomst zullen de leden van de raad voor of tegen stemmen. Het plan om een museum in Alhoceima te realiseren dateert al uit het jaar 2007, sindsdien is er veel geld verdwenen in dit project.

De Europese Unie gaf ruim 8.7 miljoen euro aan subsidies om het project te realiseren. In het jaar 2013 bezocht een EU ambtenaar het project; in zijn verslag schreef de ambtenaar dat de betrokken partners zich niet hielden aan hun verplichtingen en de gemaakte afspraken, vervolgens heeft de EU de geldkraan dicht gedraaid en de “werkzaamheden” kwamen tot stilstand. Echter heeft de EU nooit een onderzoek gestart naar het verdwenen geld, noch stappen genomen om de corruptie van de regering en de ambtenaren aan te kaarten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.