Riffijnse Nederlander wereldkampioen Muay Thai

De 11-jarige Riffijnse Brabander die Nederland heeft vertegenwoordigd bij het Unified World Championships in Italië is afgelopen zondag wereldkampioen Muay Thai geworden nadat hij won met een technische knok-out.

Marokko was ook vertegenwoordigd bij verschillende categorieën bij het internationale evenement, maar heeft geen enkele medaille kunnen halen. Een lid van het Marokkaanse team benaderde de vader van de 11-jarige Riffijnse Nederlander en probeerde hem te rekruteren voor het Marokkaanse team, het aanbod werd echter afgedankt.

Nadat de Riffijnse Nederlander in de ring kwam met de Riffijnse vlag op zijn short, kwam weer een lid van het Marokkaanse team bij de vader. Dit keer om schande te spreken over de Riffijnse vlag. Volgens de Marokkaan had de Riffijnse Nederlander de Lyautey-vlag op zijn shirt moeten uitprinten. Deze Marokkaan is zelf een ‘Riffijn’ die in Rotterdam woont, maar wel sporters rekruteert voor Rabat.

De Marokkaan, uit de provincie Taza, die wel Riffijns verstaat en spreekt maar weigert ermee te praten zei tegen de vader in het Marokkaans: “Hchouma dik raya, waldek kan khassou ihaz arraya d lablad”, vertaald: ”Het is een schande dat je zoon die vlag draagt, hij had de Lyautey-vlag moeten dragen”.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.