Riffijnse politieke gevangene gediscrimineerd en gemarteld in de gevangenis!

De Riffijnse politieke gevangene Salah El Ahmadi is afgelopen zondag, een dag voor het offerfeest in Marokko, gediscrimineerd, gemarteld en uitgescholden door drie Marokkaanse cipiers in de gevangenis Ain Aicha in Taounate.

Afgelopen zondag mochten alle gevangenen van Ain Aicha naar de plek waar de schapen worden gehouden bezichtigen om iets van de sfeer van het offerfeest te voelen. Salah El Ahmadi heeft, net als de rest van de gevangenen, toestemming gekregen van de gevangenisdirecteur om die plek te bezoeken.

Onderweg daar naar toe werd hij echter als enige tegengehouden door een andere verantwoordelijke van de gevangenis. De Riffijn protesteerde tegen deze duidelijke discriminatie. De Marokkaanse verantwoordelijke, met de naam Noureddine, riep twee cipiers erbij, Hassan en Hossein (broers), en met zijn drieën begonnen ze de Riffijnse politieke gevangene te slaan en uit te schelden.

Salah El Ahmadi werd geslagen op zijn gezicht en andere plekken van zijn lichaam, waaronder gevoelige plekken. De Riffijn bracht het offerfeest door met pijn over zijn hele lichaam. Mentaal is de gevangene kapot en neemt medicijnen in om te kalmeren. De directeur van de gevangenis heeft geen enkele maatregel genomen tegen de agressors.

De broer van Salah El Ahmadi roept iedereen op om zijn broer en de rest van de Riffijnse politieke gevangenen bij te staan.

Terwijl velen wachtten op een koninklijke gratie in verband met het offerfeest heeft Mohamed VI juist gratie verleend aan 350 criminelen en nul politieke gevangenen. Marokko lijkt juist het moeilijker te maken voor de Riffijnse politieke gevangenen die verspreid zijn over verschillende gevangenissen van het land. Minstens twee Riffijnen zijn sinds de eerste dag van het offerfeest in hongerstaking gegaan tegen de erbarmelijke omstandigheden waarin zij worden vastgehouden.