Riffijnse rapper Daye3 gezocht door de Marokkaanse politie

De Marokkaanse repressietroepen in Al Hoceima hebben tweemaal het huis van de ouders van Hamza El Mallouki bezocht opzoek naar hem.

Het is niet bekend waarom de repressietroepen Hamza willen hebben.

De Riffijn, bekend onder zijn artiestennaam Daye3, zegt niks verkeerds te hebben gedaan en vermoedt dat de politie hem wil arresteren vanwege zijn liedjes.

Daye3 zingt vaak over Arif en het racistisch Marokkaanse beleid tegen de Riffijnen.

Hij is niet de enige die geïntimideerd wordt door de Marokkaanse repressietroepen. Het huis van de ex-politieke gevangene El Fahili werd ’s ochtends binnengevallen met veel machtsvertoon. De moeder en andere familieleden van de ex-politieke gevangene werden geterroriseerd. De voormalige gevangene van de Riffijnse volksbeweging was zelf niet thuis.

Deze week verscheen ook een video die opgenomen werd in een politiebus in de stad Imzouren. In de video is te horen hoe racistische Marokkaanse agenten tegen drie jonge arrestanten zeggen dat ze hen gaan opvoeden (martelen) omdat de ”Riffijnen bij de hand willen zijn en geen mannen zijn”.

Sinds het begin van deze maand heeft Marokko honderden extra (geheime) agenten gestuurd naar de provincie Al Hoceima die gemilitariseerd is sinds de Marokkaanse massamoord op de Riffijnen in 1958/1959.

De Riffijnse politieke gevangene Mohamed Jelloul heeft deze intensivering van de militarisering en de repressie veroordeeld.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.