Riffijnse volksbeweging genomineerd voor nog een Spaanse prijs

Nadat de autonome Baskische provincie Nasser Zafzafi heeft genomineerd voor de ”Premio Internacional Navarra a la Solidaridad”, heeft vandaag een gemeente in de autonome provincie Asturias de Riffijnse volksbeweging genomineerd voor een mensenrechtenprijs.

Het gaat om een prijs dat uitgereikt wordt door de gemeente Siero aan organisaties die zich het hele jaar door inzetten om de mensenrechten in de wereld te verdedigen. De Riffijnse volksbeweging neemt het op tegen drie andere kandidaten.

De Riffijnse volksbeweging werd beschreven als ”een populaire en onafhankelijke beweging, die kwam na de moord op Mohsine Fikri, strijdt voor de economische, sociale en culturele rechten van de Marokkaanse bevolking”.

De organisatoren is niet ontgaan dat Nasser Zafzafi genomineerd is voor de Sakharovprijs, hierover werd het volgende gemeld: ”Een van de leiders, de Riffijnse activist Nasser zafzafi, is genomineerd voor de Sakharovprijs voor de vrijheid van denken. Een onderscheiding die het Europees Parlement sinds 1988 geeft aan personen die zich inzetten voor de mensenrechten en vrijheden verdedigen”.

Ondanks dat de Spaanse overheid in Madrid de mensenrechtenschendingen van Rabat in Arif verdedigt, zijn er verschillende autonome regio’s die de Riffijnse zaak steunen. Met name de regio’s Andalusië, Catalonië en Baskenland.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.