Rincon: muurteksten tegen privileges vriend van de koning (foto’s)

Afgelopen zondag stond de Makhzen in Rincon op de hoogste staat van paraatheid na de verschijning van kritische muurteksten in de stad.

Het Marokkaanse regime heeft snel het gebied uitgekamd en alle teksten overgeverfd. Onbekenden hadden echter al foto’s gemaakt en die verspreid op sociale media. Op de foto’s zijn de volgende twee teksten te lezen: ‘Welkom Abu Azaitar in Rincon, haar inwoners zullen wel verhuizen naar Algerije’ en ‘aan de gouverneur van prefectuur Rincon-Castillegos: wij zijn allemaal Marokkanen’.

De teksten zijn een protest tegen de privileges van de vrienden van de koning Mohamed 6, de gebroeders Azaitar, die hun zin krijgen ten koste van de normale burgers.

De gebroeders Azaitar kregen een vergunning om 1.200 vierkante meter strand in Marina Smir te exploiteren, schrijft Goud.ma. Na het uitlekken van dit nieuws en de protesten die volgden werd het gereduceerd tot 800 vierkante meter.

De Azaitars kregen direct een vergunning terwijl andere investeerders al jaren op de wachtlijst staan.

De muurteksten zijn een veilige manier van protest tegen het beleid van de Marokkaanse koning en zijn vrienden. In het Allawitisch Koninkrijk wordt openlijke kritiek op de koning niet getolereerd. De Riffijnse activist en ex-politieke gevangene Rabie Ablak werd deze week veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en een geldboete van 20.000 dirham voor zijn kritiek op Mohamed 6.

Lees ook: Invloed Azaitars op Mohamed 6 zorgt voor onrust in Rabat

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.