Royal Air Maroc gedagvaard wegens uitblijven terugbetalingen

De ‘Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen’ (ANVR) start met het dagvaarden van luchtvaartmaatschappijen vanwege het uitblijven van terugbetalingen. Royal Air Maroc is als eerste aan de beurt. Diverse luchtvaartmaatschappijen verschuilen zich volgens de brancheorganisatie achter allerlei excuses, terwijl passagiers recht hebben op terugbetaling bij een niet uitgevoerde vlucht.

‘Royal Air Maroc heeft van ons nog enkele dagen respijt gekregen om de dagvaarding te voorkomen, maar dat leverde niet het noodzakelijke resultaat en dus gaat de dagvaarding uit’, aldus Walter Schut, adjunct-directeur van de ANVR. ‘Zij zijn niet de enige helaas. Ook is ons geduld op voor Aeroflot, El Al, Air Transat en nog andere luchtvaartmaatschappijen’.

Het staatsbedrijf Royal Air Maroc weigert door corona afgezegde vluchten terug te betalen. RAM verkeert in financiële problemen en is van plan een deel van de vloot te verkopen en een aanzienlijk deel van het personeel te ontslaan. Het staatsbedrijf had al voor de uitbraak van het coronavirus miljarden dirhams aan schulden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.