Royal Air Maroc op 6 na slechtste vliegmaatschappij!

Royal Air Maroc (RAM) bezet de 93e plaats in de laatste Skytrax-ranglijst van de 100 beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

In Afrika staat Royal Air Maroc (93e) achter Ethiopian Airlines (44e) en Air Mauritius (61e) in deze nieuwste Skytrax-ranglijst. Aan de oorsprong van deze ineenstorting van het Marokkaanse bedrijf waren verschillende factoren, waaronder een gespannen sociaal klimaat tussen de verschillende instanties die betrokken zijn bij de verplaatsing van passagiers: piloten, grondpersoneel, cabinepersoneel, enz., Zegt Hespress.

De Skytrax-enquête heeft een steekproef samengesteld van 21,65 miljoen passagiers met meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Dit in Londen gevestigde adviesbureau had zijn onderzoek uitgevoerd tussen september 2018 en mei 2019.

Aan de respondenten werd gevraagd hun tevredenheid over alle aspecten van de reis aan te geven: van de kwaliteit van de cabinedienst tot de kwaliteit van de vlucht (zitcomfort, kwaliteit van maaltijden, keuze van audiovisuele programma’s etc.) tot de ervaring voor en na de vlucht (gemak van online boeken, wachttijd, bagagebezorging, enz.). Bijna alle geïnterviewde passagiers verklaarden dat de kwaliteit van RAM-diensten slecht is.

Royal Air Maroc is eigendom van de Marokkaanse staat. Eind oktober 2018 bedroegen de schulden van het staatsbedrijf 6.3 miljard dirham. De schuld ten opzichte van het eigen vermogen is ongeveer 210 procent, een aanzienlijk cijfer dat wijst op een moeilijke financiële situatie.