Ryanair annuleert alle vluchten naar Marokko tot februari

Ryanair, de toonaangevende luchtvaartmaatschappij in Europa, kondigt aan dat het op woensdag 1 december genoodzaakt was om zijn vluchten naar Marokko te annuleren tot 1 februari 2022 vanwege het gebrek aan duidelijkheid van de Marokkaanse regering over zijn vliegverbod.

“Na het uitvaardigen van een vliegverbod voor alle vluchten van en naar Marokko van 29 november tot 13 december, moeten de Marokkaanse autoriteiten nog met de luchtvaartmaatschappijen overleggen wat er gaat gebeuren na hun besluit medio december”, voegt het persbericht van Ryanair eraan toe.

Verplichte annuleringen van vluchten hebben tot nu toe 160.000 Ryanair-klanten getroffen en, vanwege de aanhoudende onzekerheid, werd Ryanair gedwongen om al zijn Marokkaanse vluchten die gepland waren tot 1 februari 2022 te annuleren, waardoor 230.000 extra passagiers werden geconfronteerd met verstoringen van hun reisplannen.

Ryanair zegt “het ten zeerste te betreuren dat ze de vluchten tot 1 februari 2022 hebben geannuleerd vanwege het gebrek aan communicatie van de Marokkaanse autoriteiten”.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.