Ryanair wil zich definitief terugtrekken uit Marokko


Volgens Marokkaanse media is de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair van plan zich definitief terug te trekken uit Marokko.

De betrekkingen tussen het topmanagement van Ryanair en het Marokkaanse regime zijn zeer gespannen sinds het begin van de pandemie in het Allawitisch Koninkrijk.

De prijsvechter geeft het regime de schuld van de opeenvolgende sluitingen van het luchtruim waardoor Ryanair zijn verplichtingen jegens de tienduizenden passagiers niet kan nakomen.

Half december 2021, overweldigd door weer een andere Marokkaanse luchtsluiting, besloot Ryanair zijn vluchten naar Marokko op te schorten tot 1 februari. Het besluit kwam door het “gebrek aan duidelijkheid en communicatie van de Marokkaanse autoriteiten”, aldus Ryanair.

Volgens Maghreb Intelligence zal Ryanair vanaf mei niet meer vliegen naar Marokko. Het bericht werd overgenomen door Marokkaanse media waaronder de spreekbuis van het regime Hespress. De prijsvechter heeft het bericht niet bevestigd noch ontkent.

Marokko sloot op 29 november vorig jaar het luchtruim voor commerciële vluchten. De diaspora mocht het land niet meer in ondanks de smeekbedes van sommigen aan Mohamed 6 om een ziek familielid te bezoeken of de begrafenis van een dierbare bij te wonen. Ottman Azaitar kon wel gewoon naar het koninkrijk van Mohamed 6 vliegen. De Israëlische Marokkaan Yariv Elbaz liet zelfs zijn vrienden uit Israël en de VS overvliegen om zijn bruiloft in Marrakesh bij te wonen. Het regime hield een oogje dicht voor de coronamaatregelen en heeft zelfs de straten opgeknapt voor de bruiloft van Yariv Elbaz.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.